CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Unii specialiști susțin administrarea unei singure doze de vaccin ARNm

O doză unică de vaccin Pfizer / BioNTech oferă o eficacitate de 92,6%, după noile calcule bazate pe datele transmise Administrației S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA), relatează cercetătorii.

Ținând cont și de descoperirile anterioare, conform cărora o doză unică de vaccin Moderna oferă 92,1% eficacitate împotriva infecției cu SARS-CoV-2, unii specialiști susțin că ar fi mai indicat să se amâne administrarea celei de-a doua doze, pentru a extinde protecția la mai multe persoane prin vaccinări cu formulele bazate pe tehnologia ARN mesager.

Cu toate acestea, alți experți nu sunt de acord, spunând că sunt necesare mai multe date înainte de a modifica regimul cu două doze evaluat în studiile clinice. Aceștia subliniază faptul că FDA a acordat autorizațiile de utilizare de urgență pe baza studiilor cu două doze.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/946102

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.