CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Varianta britanică a SARS-CoV-2 tinde să devină dominantă și în România

Conform analizelor făcute de o societate privată de sănătate din România, varianta britanică a fost identificată în jumătate dintr-un număr de 90 de probe pozitive selectate aleatoriu. Cu două săptămâni în urma, procentul de infectări cu tulpina britanică era de doar 26,6%.

Astăzi, a fost confirmat în România și cel de-al 136-lea caz de infectare cu tulpina B.1.1.7, mult mai contagioasă decât varianta inițială și, conform ultimelor studii, cu 35% mai letală.

Riscul este mai ridicat pentru persoanele trecute de 55 de ani. De asemenea, riscul de deces este de două ori mai mare la bărbați decât la femei.

Prima infectare cu tulpina B.1.1.7 a fost confirmată în țara noastră în data de 9 ianuarie 2021.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.