CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinare împotriva COVID-19, fără programare

Începând cu data de 7 mai a.c., oricine dorește să se vaccineze împotriva COVID-19 o poate face în zilele de sâmbătă, duminică și luni, fără programare. Până la ora 14, prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani și care sunt deja înscrise pe platforma națională. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct.

„Dacă un centru are o capacitate de vaccinare de 100 de persoane și are 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru celelalte 50 de locuri libere. Cei care se prezintă suplimentar, eventual, pot să fie trecuți pe o listă separată și să vină la centru a doua zi sau a treia zi, eșalonat”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

De asemenea, în perioada următoare se vor desfășura, în mai multe județe din țară, o serie de activități maraton de vaccinare. Primul va avea loc în București, în perioada 7-9 mai a.c., la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vor fi amenajate 50 de cabinete, iar vaccinul folosit va fi cel produs de compania Pfizer.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-valeriu-gheorghita-i-secretarul-de-stat-in-ministerul-sanatatii-i-vicepre-edinte-cncav-andrei-baciu1620130127&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *