ŞTIRI MEDICALE

Violență redusă cu 30% atunci când alimentația deținuților a fost îmbunătățită

Potrivit informațiilor bazate pe 5 studii internaționale despre nutriție, realizate în ultimii 25 de ani, cercetătorii au descoperit că îmbogățirea alimentației deținuților cu minerale, vitamine și uneori Omega-3 a redus considerabil comportamentul violent.

În aceste studii. participanții nu știau dacă primesc un supliment real sau un placebo. Studiile nu se puteau realiza cu alimente reale pentru că “știi dacă mănânci un măr sau o chiflă cu cârnați”. De aceea, au fost administrate suplimente alimentare.

Toate aceste studii au fost randomizate și controlate cu placebo. Această metodologie, care are ca scop reducerea posibilelor rezultate false în cercetarea clinică, este considerată cea mai bună modalitate de a testa eficacitatea unui tratament.

Așa cum formulează autorul articolului sursă: Se pare că intervențiile nutriționale ar putea oferi rezultate mai bune decât alte tratamente, cu mai puține efecte secundare.

În prezent, se desfășoară un studiu despre efectul Omega-3 asupra comportamentului agresiv al deținuților din Australia (sursa).

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *