ŞTIRI MEDICALE

Violență redusă cu 30% atunci când alimentația deținuților a fost îmbunătățită

Potrivit informațiilor bazate pe 5 studii internaționale despre nutriție, realizate în ultimii 25 de ani, cercetătorii au descoperit că îmbogățirea alimentației deținuților cu minerale, vitamine și uneori Omega-3 a redus considerabil comportamentul violent.

În aceste studii. participanții nu știau dacă primesc un supliment real sau un placebo. Studiile nu se puteau realiza cu alimente reale pentru că “știi dacă mănânci un măr sau o chiflă cu cârnați”. De aceea, au fost administrate suplimente alimentare.

Toate aceste studii au fost randomizate și controlate cu placebo. Această metodologie, care are ca scop reducerea posibilelor rezultate false în cercetarea clinică, este considerată cea mai bună modalitate de a testa eficacitatea unui tratament.

Așa cum formulează autorul articolului sursă: Se pare că intervențiile nutriționale ar putea oferi rezultate mai bune decât alte tratamente, cu mai puține efecte secundare.

În prezent, se desfășoară un studiu despre efectul Omega-3 asupra comportamentului agresiv al deținuților din Australia (sursa).

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.