ŞTIRI MEDICALE

Violență redusă cu 30% atunci când alimentația deținuților a fost îmbunătățită

Potrivit informațiilor bazate pe 5 studii internaționale despre nutriție, realizate în ultimii 25 de ani, cercetătorii au descoperit că îmbogățirea alimentației deținuților cu minerale, vitamine și uneori Omega-3 a redus considerabil comportamentul violent.

În aceste studii. participanții nu știau dacă primesc un supliment real sau un placebo. Studiile nu se puteau realiza cu alimente reale pentru că “știi dacă mănânci un măr sau o chiflă cu cârnați”. De aceea, au fost administrate suplimente alimentare.

Toate aceste studii au fost randomizate și controlate cu placebo. Această metodologie, care are ca scop reducerea posibilelor rezultate false în cercetarea clinică, este considerată cea mai bună modalitate de a testa eficacitatea unui tratament.

Așa cum formulează autorul articolului sursă: Se pare că intervențiile nutriționale ar putea oferi rezultate mai bune decât alte tratamente, cu mai puține efecte secundare.

În prezent, se desfășoară un studiu despre efectul Omega-3 asupra comportamentului agresiv al deținuților din Australia (sursa).

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *