ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitaminele C și E ar putea reduce riscul de Parkinson

Consumul mai mare de vitamina C și E a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson  într-o analiză a unui studiu național de cohortă derulat în Suedia. Consumul mai mare al ambelor vitamine, spre deosebire de una singură, a fost asociat cu un risc mai scăzut..

În plus, indicele de masă corporală  și consumul de cafea par să augmenteze efectul pozitiv al acestor vitamine. Cu toate acestea, beta-carotenul dietetic și capacitatea antioxidantă ne-enzimatică  nu au avut niciun efect asupra acestui risc.

Este, totuși, nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste descoperiri. In plus, deocamdată nu este clar care sunt dozele ideale de vitamina E si C pentru a reduce riscul bolii Parkinson.

Sursa: https://n.neurology.org/content/early/2021/01/06/WNL.0000000000011373

Related posts
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Mins read
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Mins read
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Mins read
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…