ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Nucile reduc riscul de boli cardiovasculare și îmbunătățesc sănătatea, arată un nou studiu

  • Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit că persoanele care consumă nuci au un profil de risc de boli de inimă mai bun decât cele care nu mănâncă nuci.
  • Studiul a fost publicat recent în revista Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases.

Nucile sunt în general considerate ca făcând parte dintr-o dietă sănătoasă datorită nivelului ridicat de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit că persoanele care consumă nuci au un profil de risc de boli de inimă mai bun decât cele care nu mănâncă nuci. De asemenea, echipa de cercetare a raportat că cei care consumă nuci au avut o dietă în general mai sănătoasă, s-au îngrășat mai puțin și s-au bucurat de mai multă activitate fizică în comparație cu cei care nu consumă nuci.

Potrivit lui Lauren Pelehach Sepe, nutriționist clinic la Kellman Wellness Center din New York, NY, nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le puteți mânca:

Acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase, antioxidanți, precum și în mai multe minerale esențiale„, a explicat Dr. Sepe pentru Medical News Today. „Având în vedere profilul lor nutrițional benefic, nucile sunt o parte importantă a unei diete sănătoase, deoarece oferă o serie de beneficii cruciale pentru sănătate.”

Dr. Sepe a mai spus că nucile oferă mai multe beneficii pentru sănătate în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă, deoarece acestea conțin cea mai mare cantitate de acizi grași omega-3 – cunoscuți și sub numele de acizi grași n-3: „Acizii grași Omega-3 sunt în mod natural antiinflamatori. De asemenea, s-a demonstrat că aceștia scad nivelul trigliceridelor și reduc formarea plăcii, acesta fiind unul dintre mecanismele prin care scad riscul de boli cardiovasculare.”

PORTȚIA ZILNICĂ DE NUCI 

Porția zilnică recomandată de nuci este echivalentă cu aproximativ 30 de grame, 1/4 de cană sau 12-14 jumătăți de nucă și are o valoare nutrițională de:

  • 190 calorii
  • 18 grame de grăsimi (inclusiv 13 grame de grăsimi polinesaturate)
  • 4 grame de carbohidrați
  • 4 grame de proteine
  • 2 grame de fibre dietetice
  • 1 gram de zahăr
  • Fără sodiu sau colesterol

Acest studiu, care a fost finanțat parțial de California Walnut Commission, a fost publicat recent în revista Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *