CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cazurile de tromboză obligă Universitatea Oxford să oprească testele cu Astra Zeneca la copii

Studiul clinic al Universității Oxford, care cuprinde 200 de copii și adolescenți cu vârste între 6 și 17 ani, a fost suspendat. Conform Reuters, englezii au anunțat că au oprit studiul pe care-l fac în colaborare cu Astra Zeneca în urma cazurilor de tromboză raportate de unii dintre adulții care au primit serul Astra Zeneca.

Reprezentanții Universității Oxford au ținut să explice faptul că nu au existat situații suspecte în rândul copiilor implicați în studiul clinic. Singurele îngrijorări ale britanicilor sunt legate de cele 30 de cazuri de tromboze la adulți care au dus la investigații în privința legăturii dintre aceste cazuri și vaccinul Astra Zeneca. Șapte persoane au murit în Marea Britanie în urma problemelor de coagulare a sângelui.

Anunuțul privind stoparea testării a venit în ziua în care, coordonatorul strategiei de vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului, a anunțat că există în mod clar o legătură între vaccinul Astra Zeneca și tromboze.

Până la începutul lunii aprilie, în Marea Britanie, au fost vaccinate peste 31 de milioane de persoane, dintre care mai mult de 18 milioane, cu serul de la Astra Zeneca.

 

 

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *