CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că vaccinarea obligatorie ar putea fi necesară în statele democratice

Un jurist specializat în jurisprudența CEDO a declarat joi că, organismul european cu sediul la Strasbourg a decis că impunerea vaccinării este legală. Conform Deutsche Welle,  judecătorii și-au motivat decizia susținând că „măsurile ar putea fi privite ca necesare într-o societate democratică”.

Hotărârea a fost luată după ce niște părinți din Cehia s-au adresat Curții Europene pentru că o grădiniță nu le-a primit copiii pe motiv că nu erau vccinați.

Această decizie nu are legătură directă cu vaccinarea împotriva COVID-19, însă specialiștii susțin că ar putea avea, totuși, implicații importante asupra campaniilor de vaccinare și mai ales în ceea ce-i privește pe cei care refuză vaccinarea.

Corodonatorul campaniei de vaccinare din Românie, Valeriu Gheorghiță a declarat că România nu în calcul vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. „Nu este cazul în România. Nici nu a fost pus în discuție acest aspect vreodată. Vaccinarea este voluntară și gratuită și se face cu vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă susținută joi.

 

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *