CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEUncategorized

Vaccinarea cu Astra Zeneca va continua în România indiferent de categoria de vârstă

Anunțul unei legături existente între vaccinul Astra Zeneca și tromboze, din partea Agenției Europene a Medicamentului, a obligat autoritățile de la București să ofere o poziție oficială. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că, folosirea sereului de la Astra Zeneca va continua fără nicio restricție.

”În România, se continuă vaccinarea cu Astra Zeneca pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu prima doză de AstraZeneca vor continua sa facă doza de rapel cu același vaccin. Persoanele care au avut evenimente trombotice după prima doza nu vor face rapel cu AstraZeneca. În urma analizelor, se va decide dacă se va continua cu alt vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a adăugat că analizând istoricul medical al pacientului, cântărind riscurile și beneficiiile, medicul de familie va fi cel care va decide dacă vaccinul este sau nu indicat pentru fiecare caz în parte.

Reprezentanții EMA au remis miercuri un comunicat prin care au anunțat că au identificat o legătură între cazurile de tromboze și vaccinul Astra Zeneca. Astfel, problemele de coagulare a sângelui vor fi trecute printre reacțiile adverse „foarte rare” ale vaccinului britanic.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.