CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALEUncategorized

Vaccinarea cu Astra Zeneca va continua în România indiferent de categoria de vârstă

Anunțul unei legături existente între vaccinul Astra Zeneca și tromboze, din partea Agenției Europene a Medicamentului, a obligat autoritățile de la București să ofere o poziție oficială. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că, folosirea sereului de la Astra Zeneca va continua fără nicio restricție.

”În România, se continuă vaccinarea cu Astra Zeneca pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu prima doză de AstraZeneca vor continua sa facă doza de rapel cu același vaccin. Persoanele care au avut evenimente trombotice după prima doza nu vor face rapel cu AstraZeneca. În urma analizelor, se va decide dacă se va continua cu alt vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a adăugat că analizând istoricul medical al pacientului, cântărind riscurile și beneficiiile, medicul de familie va fi cel care va decide dacă vaccinul este sau nu indicat pentru fiecare caz în parte.

Reprezentanții EMA au remis miercuri un comunicat prin care au anunțat că au identificat o legătură între cazurile de tromboze și vaccinul Astra Zeneca. Astfel, problemele de coagulare a sângelui vor fi trecute printre reacțiile adverse „foarte rare” ale vaccinului britanic.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *