CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Pfizer și BioNTech au produs un vaccin combinat pentru gripă și Covid-19

  • Companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech au dezvoltat un vaccin combinat împotriva Covid-19 şi a gripei.
  • Vaccinul, care se administrează în doză unică și este bazat pe tehnologia ARN mesager, a intrat în prima fază a studiilor clinice.
  • Testele vor fi realizate în faza incipientă pe 180 de voluntari, cu vârste între 18 și 64 de ani, iar primul participant la studiu a primit doza de vaccin la începutul acestei săptămâni.

Compania farmeceutică americană Pfizer și partenerul său german BioNTech au produs un vaccin combinat, pe bază de ARN mesager, împotriva gripei și a Covid-19, pentru care au început deja studiile clinice, relatează agenția de presă Reuters.

„Vaccinul combinat, în doză unică, pentru care a fost folosită tehnologia ARN mesager, ar putea simplifica practicile de vaccinare împotriva acestor doi agenţi patogeni respiratori.  Acest lucru poate duce la o mai bună acoperire vaccinală pentru cele două afecțiuni”, a explicat Annaliesa Anderson, director ştiinţific la Pfizer, într-un comunicat public.

Pfizer şi BioNTech se alătură astfel altor laboratoare care încearcă să dezvolte un vaccin combinat. Compania Moderna a început deja prima fază a studiilor clinice asupra unui vaccin împotriva gripei și Covid-19, iar luna trecută, laboratorul Novavax a anunțat rezultate pozitive la studiile clinice de fază 1 și 2 pentru un vaccin de acest tip.

Vaccinul combinat gripă – Covid19 a intrat în prima fază a studiilor clinice

Studiul in stadiu incipient își propune să evalueze siguranța vaccinului combinat și capacitatea acestuia de a genera imunitate organismului.

Studiul se desfășoară în Statele Unite, iar Pfizer și BioNTech intenționează să înscrie 180 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani. Primul participant la studiu a primit doza la începutul acestei săptămâni. Perioada de monitorizare a fiecărui participant la cercetare va fi de şase luni.

Faza de testare a acestui vaccin combinat are drept scop descoperirea potenţialului vaccinurilor pe bază de ARN mesager care vizează mai mult de un agent patogen”, a declarat Ugur Sahin, CEO şi cofondator al BioNTech, citat în comunicat.

Anunțul celor două companii vine după ce ambele au dezvoltat deja unul dintre cele mai bine vândute vaccinuri anti-Covid din lume.

Surse: Reuters /Pfizer.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *