Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Băuturi sănătoase recomandate pentru pierderea în greutate

Creșterea în greutate este o problemă din ce în ce mai frecventă în zilele noastre. Ceea ce bem poate avea un impact la fel de mare asupra greutății ca și ceea ce mâncăm. Deși nu există o băutură magică pentru slăbit, anumite băuturi pot ajuta la împiedicare consumului excesiv de calorii. Anumite băuturi pot stimula metabolismul, iar caloriile sunt arse mai repede. S-a demonstrat că băuturile precum ceaiul verde, cafeaua și băuturile bogate în proteine stimulează metabolismul, scad senzația de foame și oferă senzația de sațietate.

Articolul prezintă câteva băuturi care vă pot ajuta atunci când doriți să slăbiți. Cu toate acestea, înainte de a începe o astfel de cură, vă recomandăm să vă adresați medicului care vă poate oferi informații detaliate despre pierderea în greutate și soluțiile de care aveți dumneavoastră nevoie.

Băuturi sănătoase care pot ajuta la pierderea în greutate

Printre băuturile sănătoase, care pot fi incluse cu succes în dietă, se numără:

 • Ceaiul verde: este bogat în antioxidanți și nutrienți.
 • Ceaiul negru: la fel ca ceaiului verde, ceaiul negru conține numeroși compuși care stimulează pierderea în greutate și ajută procesele organismului.
 • Apa: creșterea cantității de apă consumate este una dintre cele mai simple metode de a susține sănătatea. Consumul de apă înainte de masă vă poate ajuta să reduceți cantitatea de alimente consumate.
 • Băuturi bogate în proteine: de exemplu pulberile proteice – proteinele din zer, cele din soia, proteina din albușul de ou sau proteina din mazăre – s-au dovedit a fi eficiente pentru pierderea în greutate. Băuturile bogate în proteine pot scădea pofta de mâncare și pot oferi senzația de sațietate rapid.
 • Sucurile vegetale: sucul din fructe ajută la creșterea în greutate, dar sucul din legume are efectul opus – ajută la pierderea în greutate. Consumul de suc de legume ajută la scăderea leptinei (hormon eliberat de celulele adipoase) și produce efecte benefice asupra organismului.

Băuturi de evitat

Următoarele băuturi ar trebui evitate dacă dorim să pierdem în greutate:

 • Băuturi răcoritoare carbogazoase: sunt bogate în calorii și sărace în nutrienți; conțin foarte mult zahăr.
 • Băuturile energizante
 • Alcoolul
 • Sucuri și smoothie-uri din fructe – cu toate că au unele beneficii nutriționale, aceste băuturi nu sunt recomandate în curele de slăbire din cauza conținutului ridicat de zahăr natural din fructe.
 • Cocktailuri
 • Frappe-uri

Băuturile recomandate mai sus vă pot ajuta să pierdeți în greutate. Totuși, consumul băuturilor sănătoase pentru pierderea în greutate ar trebui dublat de un stil de viață sănătos din care nu trebuie să lipsească activitatea fizică zilnică – sportul, mișcarea – alimentația sănătoasă și odihna. Chiar dacă anumite băuturi și alimente pot produce rezultate rapide pentru pierderea în greutate, în absența stilului de viață sănătos, efectele căutate și obținute prin consumul băuturilor, vor fi de scurtă durată. Medicul dumneavoastră vă poate oferi cele mai bune soluții pentru slăbit în mod sănătos, cu efecte pe termen lung.

Articole recomandate
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEAlimentație sănătoasăLIFE STYLE

Anorexia nervoasa: cauze si simptome

4 Minute
La fiecare 52 de minute, undeva în lume o persoană moare ca urmare a unei tulburări alimentare (sursa aici). Tulburările…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEDermatologieLIFE STYLE

Lifting facial: ce este, ce rezultate vei obține

4 Minute
Procedura de lifting facial o posibilitate interesantă pentru oricine își dorește să obțină îmbunătățiri estetice ale feței și gâtului. Dar…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEDermatologieLIFE STYLE

Pistrui. Cauze, remedii naturiste, prevenție

3 Minute
Unele persoane cu tenul deschis pot avea doar câțiva pistrui, în timp ce altele pot avea sute. Pistruii pot apărea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.