Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Untul de arahide: idei de rețete

Arahidele și untul de arahide conțin nutrienți care pot stimula sănătatea inimii și îmbunătății nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, arahidele, la fel ca nucile, fisticul și alunele sunt o sursă bogată de grăsimi nesaturate și sunt alimente care reduc colesterolul.
În funcție de modul în care includem untul de arahide în dietă, acesta poate ajuta la pierderea în greutate sau la câștigarea de masă corporală în cazul persoanelor care fac antrenamente intense cu greutăți.
Cu toate acestea, untul de arahide are un conținut ridicat de calorii și grăsimi, așa că trebuie consumat cu moderație.
Articolul prezintă ce este untul de arahide, care sunt beneficiile, cum să consumăm unt de arahide, precum și idei de rețete cu unt de arahide.

Cuprins:

Ce este untul de arahide?

Untul de arahide este o pastă tartinabilă plină de proteine, populară în întreaga lume. Este făcut din alune măcinate, adesea prăjite în prealabil, amestecate într-o pastă groasă.

Produsul final conține o serie de nutrienți care pot oferi beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, este important să verificați eticheta atunci când cumpărați unt de arahide. Multe mărci din ziua de azi adaugă ingrediente precum zahăr, ulei vegetal și grăsimi trans care îi pot reduce valoarea nutritivă și crește aportul caloric.

Untul de arahide natural este disponibil în magazinele cu produse naturiste și în magazinele alimentare specializate și poate fi găsit cu ușurință online. Căutați un produs care nu conține alți aditivi în afară de puțină sare.

De asemenea, puteți face unt de arahide acasă, amestecând arahidele în robotul de bucătărie până obțineți textura dorită.

Unt de arahide: beneficii

Consumul de unt de arahide furnizează o cantitate bună de proteine, alături de vitamine și minerale esențiale cum ar fi magneziu, potasiu și zinc.

Este însă important să țineți cont că untul de arahide este bogat în calorii, grăsimi saturate și sodiu, deci trebuie consumat responsabil. Dacă este consumat cu măsură, o porție de unt de arahide oferă următoarele beneficii:

  • Îmbunătățește sănătatea inimii
  • Reduce riscul de diabet
  • Are proprietăți anticancerigene
  • Ajută la controlul greutății

Cum se consumă untul de arahide?

Puteți consuma unt de arahide ca atare sau ca o cremă tartinabilă.

De asemenea, mai puteți folosi unt de arahide în diverse preparate, ca de exemplu făcând o prăjitură cu unt de arahide, dar există nenumărate rețete cu unt de arahide foarte ingenioase. Iată câteva idei:

  • Înghețată vegană amestecând două banane congelate cu două linguri de unt de arahide
  • Ca liant pentru batoanele proteice
  • Ca glazură peste prăjituri, de exemplu brioșe sau negrese
  • Folosit între doi biscuiți și consumat ca gustare
  • Adăugați unt de arahide peste fulgii de ovăz consumați la micul dejun
  • Pentru marinarea puiului amestecând lapte de cocos cu unt de arahide pentru o marinadă ideală pentru frigărui
  • Pentru un dressing de salată amestecând unt de arahide cu oțet, coriandru și mentă
  • Folosiți-l pentru a înmuia batoane de țelină, morcov și mere pentru o gustare sănătoasă și delicioasă
  • Ca înlocuitor pentru tahini la prepararea hummusului
Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile ceaiului matcha pentru sănătate

2 Minute
Ceaiul matcha, cunoscut și ca ceai verde matcha, ceai de matcha sau ceai verde de tip matcha este un ceai…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Top 15 alimente care reduc colesterolul

3 Minute
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în lume. Colesterolul mărit, în special LDL colesterol (așa-numitul „colesterol rău”) este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *