Tensiunea arterială – cum o verificăm corect?

tensiunea arteriala

Doamna doctor Paula Popiel prezintă în emisunea de luni, 13 Aprilie, de la ora 20.30, în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube PortalMed tot ce trebuie să știm despre verificarea tensiunii arteriale și importanța acesteia.

Recomandări pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale

  1. Nu consumați băuturi care conțin cafeină și nu fumați cu 30 de minute înainte de testare.
  2. Stați liniștiți timp de cinci minute înainte de începerea testului.
  3. În timpul măsurătorii, stați așezați pe scaun, cu picioarele pe podea și brațul sprijinit pe o masă, astfel încât cotul să fie aproximativ la nivelul inimii.
  4. Partea gonflabilă a manșetei tensiometrului ar trebui să acopere complet cel puțin 80% din braț, iar manșeta trebuie să fie pusă direct pe piele. Poziționați manșeta la 2 centimetri deasupra plicii cotului.
  5. Nu vorbiți și nu mișcați brațul în timpul măsurătorii .
  6. Măsurați tensiunea arterială de două ori, cu o scurtă pauză (1 minut) între măsurători. În cazul în care există o diferență de 5 milimetri coloană de mercur (mm Hg) sau mai mult între cele două rezultate, faceți o a treia măsurătoare.

Despre tensiunea arterială și importanța măsurării acesteia

Primul pas pentru a afla dacă suferiți de hipertensiune arterială este acela de a vă măsura corect tensiunea! Chiar dacă nu aveți simptome și nici antecedente medicale, specialiștii recomandă ca după vârsta de 40 de ani să vă măsurati tensiunea arterială cel puțin o dată pe an.

Vă așteptăm pe pagina de Facebook sau pe canalul de Youtube PortalMed pentru a pune întrebări în direct doamnei doctor Paula Popiel despre tensiunea arterială și despre cum poate fi măsurată corect, în această seară, de la 20.30!

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photos-vectors/medical

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH