BOLIBoli digestiveSFATURI MEDICALE

Gastrită, sau ulcer gastric?

Cauzele declanșatoare ale gastritei și ulcerului

Gastrita este determinată de perturbarea echilibrului dintre mucusul protectiv și acidul gastric. Principalele cauze pot fi: infecția cu Helicobacter Pylori – în cazul ulcerului; candidoză, paraziți, medicamente, refluxul biliar care poate irita mucoasa, consumul exagerat de alcool, stresul care conduce către apariția „gastritei de stres”, imunitatea dezechilibrată, care poate determina gastrita autoimună.

Gastrita și ulcerul apar cu precădere după vârsta de 30 de ani

Semnele și simptomele gastritei și ale ulcerului gastric sunt asemănătoare, cu mici diferențe, despre care doamna doctor ne va vorbi în această seară, de la ora 20.30. În majoritatea cazurilor de gastrită și ulcer, cele mai frecvente simptome sunt: senzația de sațietate precoce, greața și vărsăturile, durerile localizate în abdomenul superior, senzația permanentă de balonare, senzația constantă de indigestie.

Articole recomandate
Boli digestive

Helicobacter pylori – cauze, simptome și tratament

4 Minute
Helicobacter pylori este o bacterie care se dezvoltă în zona intestinului subțire, responsabilă pentru cele mai multe cazuri de ulcer….
Boli digestive

Uleiul de ricin – beneficii pentru sănătate

4 Minute
Uleiul de ricin este recunoscut datorită efectului pe care îl are în ceea ce privește constipația și declanșarea travaliului. Oferă…
BOLIboli de nutriție și metabolismDiabet

Provocări actuale pentru bolnavii de diabet

5 Minute
În contextual pandemiei de coronavirus, categoria diabeticilor este considerată de specialiști drept una dintre cele mai expuse la complicații grave…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *