CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din București, la un bărbat din județul Giurgiu. De atunci și până în prezent, țara noastră a trecut prin două „valuri”, iar acum, unii specialiști spun că ar trebui să ne pregătim pentru al treilea.

În acest interval de un an, am trecut printr-o stare de urgență, iar mai apoi prin cea de alertă, în care ne aflăm și în prezent. Între timp, unele măsuri restrictive au fost relaxate, incluzând aici și redeschiderea majorității școlilor, dar au apărut și la noi mutații ale virusului, dintre care cea mai îngrijorătoare este tulpina britanică.

Totalul cazurilor de infectare confirmate până astăzi este de 791 971, iar numărul deceselor din cauza COVID-19 a depășit 20 000.

Vestea bună este că în acest moment numărul vaccinărilor, începute în 27 decembrie 2020, a ajuns la 1 486 907, conform datelor oficiale.

Primul vaccin care a ajuns în România a fost cel produs de Pfizer/BioNTech, urmat de cel de la Moderna, iar mai apoi de serul produs de AstraZeneca.

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

FDA a aprobat prima imunoterapie pentru tratamentul inițial al cancerului gastric

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Opdivo (nivolumab), în combinație cu anumite tipuri de chimioterapie, pentru tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

FDA a revocat autorizația de utilizare de urgență pentru bamlanivimab ca monoterapie

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revocat autorizația de utilizare de urgență (EUA) care a permis ca terapia…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea unui nou tratament pe bază de anticorpi monoclonali

1 Minute
EMA analizează datele disponibile în prezent privind utilizarea anticorpului monoclonal VIR-7831 (cunoscut și sub denumirea de GSK4182136) ca tratament pentru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *