CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din București, la un bărbat din județul Giurgiu. De atunci și până în prezent, țara noastră a trecut prin două „valuri”, iar acum, unii specialiști spun că ar trebui să ne pregătim pentru al treilea.

În acest interval de un an, am trecut printr-o stare de urgență, iar mai apoi prin cea de alertă, în care ne aflăm și în prezent. Între timp, unele măsuri restrictive au fost relaxate, incluzând aici și redeschiderea majorității școlilor, dar au apărut și la noi mutații ale virusului, dintre care cea mai îngrijorătoare este tulpina britanică.

Totalul cazurilor de infectare confirmate până astăzi este de 791 971, iar numărul deceselor din cauza COVID-19 a depășit 20 000.

Vestea bună este că în acest moment numărul vaccinărilor, începute în 27 decembrie 2020, a ajuns la 1 486 907, conform datelor oficiale.

Primul vaccin care a ajuns în România a fost cel produs de Pfizer/BioNTech, urmat de cel de la Moderna, iar mai apoi de serul produs de AstraZeneca.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *