CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O persoană din trei este diagnosticată cu o afecțiune neurologică sau psihiatrică după infecția COVID-19

Una din trei persoane care au avut COVID-19 a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică sau psihiatrică în termen de șase luni de la infecție, a constatat un studiu al pacienților din S.U.A.

În comparație cu persoanele care au avut gripă sau alte infecții ale tractului respirator în aceeași perioadă, supraviețuitorii COVID-19 au fost mai predispuși la afecțiuni precum anxietatea și tulburările de dispoziție, în cadrul cercetărilor care au inclus 236 379 pacienți infectați cu COVID-19 din S.U.A.

„Având în vedere dimensiunea pandemiei și cronicitatea multor diagnostice și consecințele acestora, este posibil să apară efecte substanțiale asupra sistemelor de sănătate și asistență socială”, a declarat echipa de cercetare de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. „Datele noastre oferă dovezi importante care indică amploarea și natura serviciilor care ar putea fi necesare”.

Constatările subliniază, de asemenea, necesitatea unei urmăriri neurologice a pacienților care au fost internați la terapie intensiva sau au avut encefalopatie asociată cu boala.

Cercetătorii au descoperit că aproape jumătate dintre persoanele care au fost internate la terapie intensivă (46%) au avut o afecțiune neurologică sau psihiatrică diagnosticată în termen de șase luni (un prim diagnostic pentru 26%), iar această cifră a crescut la 62% la pacienții care au avut encefalopatie în timpul bolii COVID-19.

Sursa: https://www.bmj.com/content/373/bmj.n908

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *