Medicamente și dispozitive medicale

Prospecte actualizate pentru doxiciclină, clindamicină și citrat de cafeină, pentru uz pediatric

Prospectele și etichetele medicamentelor doxiciclină, clindamicină și citrat de cafeină comercializate în S.U.A. includ acum informații îmbunătățite pentru furnizorii de servicii medicale, cu privire la utilizarea și dozajul recomandate în pediatrie. Datele în urma cărora au fost făcute aceste modificări provin din cercetările finanțate de Institutul Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană „Eunice Kennedy Shriver” (NICHD). Acesta face parte din rețeaua Institutelor Naționale de Sănătate din S.U.A.

„Medicii iau în mod frecvent decizii în afara prospectului atunci când tratează sugari și copii, deoarece multe medicamente nu au siguranță pediatrică sau recomandări de dozaj,” a declarat Perdita Taylor-Zapata, cea care a coordonat programul „Cele mai bune produse farmaceutice pentru copii” (BPCA) la NICHD. „Programul BPCA sprijină cercetarea pentru îmbunătățirea informațiilor de pe etichete, astfel încât furnizorii de servicii medicale să aibă îndrumări clare despre cum să prescrie medicamente pentru pacienții pediatrici.”

Doxiciclina

Doxiciclina este un antibiotic prescris de medicii pediatri în cazul unor boli infecțioase grave, inclusiv antrax. Eticheta revizuită conține acum informații despre dozajul recomandat în funcție de greutate, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 8 ani.

Clindamicina

Clindamicina se prescrie tot pentru infecții, printre care se numără: infecțiile tractului respirator inferior, infecțiile abdominale, septicemie și alte infecții ale oaselor și articulațiilor.

Pentru ambele medicamenbte menționate mai sus, noile recomandări se aplică atât pentru forma de administrare orală, cât și pentru cea intravenoasă.

Administrarea citratului de cafeină se recomandă în cazuri de apnee sau tulburări respiratorii la copiii născuți prematur. Noile indicații cuprind recomandări de dozaj inclusiv pentru copiii născuți între 28 și 32 de săptămâni ale sarcinii. Informațiile în urma cărora au fost făcute aceste modificări au fost obținute în cadrul unui studiu clinic finanțat de Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din S.U.A.: „Programul pentru afecțiuni respiratorii la născuții prematur”.

Articole recomandate
Istoria medicineiMedicamente și dispozitive medicale

De la un copac, la miracolul numit aspirină. File din istoria celui mai longeviv medicament

3 Minute
Cu siguranță ai luat măcar o dată aspirină atunci când te-a durut capul. Medicamentul și-a dovedit eficiența și în cazul…
Medicamente și dispozitive medicaleRETRO

Analgezicele: Care sunt cele mai eficiente?

4 Minute
Unele dintre cele mai utilizate medicamente la nivel mondial sunt analgezicele. Acestea sunt non-opioide, opioide și adjuvante și au rolul…
CORONAVIRUSMedicamente și dispozitive medicaleȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Sanofi a încheiat al treilea parteneriat pentru producția vaccinurilor anti-COVID-19

1 Minute
Sanofi își va pune la dispoziția companiei Moderna fabrica din Ridgefield, New Jersey, pentru a efectua umplerea și finisarea a…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *