Medicamente și dispozitive medicale

Prospecte actualizate pentru doxiciclină, clindamicină și citrat de cafeină, pentru uz pediatric

Prospectele și etichetele medicamentelor doxiciclină, clindamicină și citrat de cafeină comercializate în S.U.A. includ acum informații îmbunătățite pentru furnizorii de servicii medicale, cu privire la utilizarea și dozajul recomandate în pediatrie. Datele în urma cărora au fost făcute aceste modificări provin din cercetările finanțate de Institutul Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană „Eunice Kennedy Shriver” (NICHD). Acesta face parte din rețeaua Institutelor Naționale de Sănătate din S.U.A.

„Medicii iau în mod frecvent decizii în afara prospectului atunci când tratează sugari și copii, deoarece multe medicamente nu au siguranță pediatrică sau recomandări de dozaj,” a declarat Perdita Taylor-Zapata, cea care a coordonat programul „Cele mai bune produse farmaceutice pentru copii” (BPCA) la NICHD. „Programul BPCA sprijină cercetarea pentru îmbunătățirea informațiilor de pe etichete, astfel încât furnizorii de servicii medicale să aibă îndrumări clare despre cum să prescrie medicamente pentru pacienții pediatrici.”

Doxiciclina

Doxiciclina este un antibiotic prescris de medicii pediatri în cazul unor boli infecțioase grave, inclusiv antrax. Eticheta revizuită conține acum informații despre dozajul recomandat în funcție de greutate, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 8 ani.

Clindamicina

Clindamicina se prescrie tot pentru infecții, printre care se numără: infecțiile tractului respirator inferior, infecțiile abdominale, septicemie și alte infecții ale oaselor și articulațiilor.

Pentru ambele medicamenbte menționate mai sus, noile recomandări se aplică atât pentru forma de administrare orală, cât și pentru cea intravenoasă.

Administrarea citratului de cafeină se recomandă în cazuri de apnee sau tulburări respiratorii la copiii născuți prematur. Noile indicații cuprind recomandări de dozaj inclusiv pentru copiii născuți între 28 și 32 de săptămâni ale sarcinii. Informațiile în urma cărora au fost făcute aceste modificări au fost obținute în cadrul unui studiu clinic finanțat de Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din S.U.A.: „Programul pentru afecțiuni respiratorii la născuții prematur”.

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

FDA a aprobat prima imunoterapie pentru tratamentul inițial al cancerului gastric

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Opdivo (nivolumab), în combinație cu anumite tipuri de chimioterapie, pentru tratamentul…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Primul dispozitiv bazat pe inteligență artificială pentru detectarea leziunilor de colon

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat aprobarea unui dispozitiv de inteligență artificială pentru a identifica leziunile de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *