jocuri și experimente pentru copiiPovești

Experimente ușor de făcut acasă

Copiii învață cel mai ușor prin intermediul jocurilor, experimentelor și activităților practice. O zi obișnuită poate deveni memorabilă, dacă îi atragem pe cei mici în această joacă, de-a  substanțele, materialele, culorile și texturile. Vă prezentăm în acest articol câteva idei de activități distractive, ușor de pus în practică, pentru care cu siguranță veți găsi materii prime în bucătărie.

Oul din sticlă

Într-o sticlă (de sticlă :)) cu gura ceva mai mică decât diametrul unui ou, se strecoară câteva bețișoare aprinse, sau câteva hârtii. În timp ce acestea ard, pe gura sticlei se așează un ou fiert tare (ceva mai devreme). Vacuum-ul provocat de consumarea oxigenului din sticlă în timpul arderii va face oul să alunece înăuntru. Nu știm dacă mai poate fi și scos din sticlă, dar efectul este spectaculos!

Zăpadă ușor de fabricat, în orice anotimp

Combinația dintre spuma de ras și bicarbonatul de sodiu dă naștere unei substanțe foarte asemănătoare cu zăpada artificială. Aproximativ o jumătate de kilogram de bicarbonat și un tub de spumă de ras ar trebui să fie suficiente pentru o cantitate mulțumitoare de zăpadă.

Balonul magic

Baloanele pot fi umflate și fără pompă și fără să suflăm în ele. Ca prin magie, un balon se poate umfla dacă introducem în el 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Apoi, aranjăm balonul pe gâtul unei sticle în care am turnat mai înainte 3-4 degete de oțet. În momentul în care am etanșeizat, lăsăm bicarbonatul să curgă peste oțet, iar balonul nostru este gata umflat!

Scrieți mesaje secrete sau desenați cu „cerneală invizibilă”

Aveți nevoie de o foaie de hârtie, un bețișor de urechi și de puțin oțet. Îmbibați bețișorul în oțet și scrieți sau desenați pe foaia de hârtie. Apropiați hârtia de o sursă de căldură (calorifer, sobă, bec etc.), astfel încât mesajul să devină vizibil, prin oxidare. Ceea ce ați scris mai înainte va căpăta o culoare maronie.

Distracție plăcută!

Articole recomandate
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Cu adevărat important

2 Minute
Doi prieteni din copilărie s-au reîntâlnit, după mai mulți ani în care nu se mai văzuseră. Unul dintre ei trăia…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Floarea roșie

2 Minute
Într-o zi, un baietel s-a dus la scoala. Baietelul era mic, iar scoala era mare. Dar când baietelul a vazut…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi

2 Minute
Se spune că într-o zi, doi îngeri care călătoreau împreună s-au oprit la casa unor oameni bogați, să ceară găzduire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *