jocuri și experimente pentru copiiPovești

Idei de jocuri pe plajă

Sejururile lungi la mare se pot dovedi provocatoare pentru părinți și solicitante pentru imaginație, atunci când vine vorba de activitățile celor mici și de a-i ține în permanență ocupați. După primele zile de băi în mare, făcut castele și îngropat în nisip, apare nevoia unor jocuri și a unor activități noi, care să-i țină în continuare preocupați și cât mai departe de aparatele digitale.

De ce să nu ne gândim la activități care să nu fie doar distractive, ci și cât se poate de educative? Iată câteva idei de încercat în această vară.

Arde mingea. Copiii vor sta distanțați, așa cum se și cere în această perioadă, și vor arunca repede mingea de la unul la celălalt. O persoană se va ocupa de muzică. Atât timp cât muzica se va auzi, mingea va trebui pasată cât mai rapid. În momentul în care melodia se oprește, cel la care se află mingea în acel moment va fi eliminat din joc. Muzica repornește apoi, iar jocul continuă în același fel. Câștigă cel care rămâne ultimul în joc. Este un joc de atenție, care antrenează prezența copiilor. Pot participa și părinții!

Ștafeta. Copiii adoră ștafetele și concursurile. Pe o linie se vor așeza gălețile care trebuie umplute cu apă, copiii se vor înarma, apoi, cu pahare sau alte recipiente mici și ștafeta poate începe. Trebuie să alerge până la apă, să umple recipientul pe care să-l verse în găleată. Cine umple primul găleata, câștigă.

Bowling pe plajă. Se umplu sticle cu nisip și se așează în formă de triunghi, întocmai ca la sportul clasic. Cu ajutorul unei mingi mici pentru plajă, concurenții încearcă, pe rând, să doboare cât mai multe sticle. Evident, câștigă cine le doboară pe cele mai multe. Se poate juca pe echipe, pentru a antrena spiritul de echipă.

X și 0 pe nisip. Celebrul joc al copilăriei, pentru care în mod normal se folosesc hârtie și pix, se poate juca și pe plajă. Desenați pe nisip un chenar uriaș cu nouă pătrate și spor la joacă! E un joc care antrenează atenția distributivă și gândirea strategică.

Șarpele. Sigur îți amintești de acest joc, pe care îl jucai în fața blocului în copilărie. Se poate juca și la plajă! E nevoie doar de o coardă, care va fi ținută de un capăt și învârtită aproape de nisip. Copiii trebuie să sară pentru a nu fi „mușcați de șarpe” (atinși de coardă). Cine este atins, iese din joc. Câștigă cel care rămâne ultimul.

Șotron pe nisip. În același mod ca la X și 0 se procedează și la șotron. Este un exercițiu fizic excelent pentru cei mici. În plus, impactul pe care nisipul îl are pentru articulații este mult mai mic decât cel al asfaltului.

Există și activități specifice iernii, care se pot muta pe plajă și sunt extrem de amuzante.

Oameni de zăpadă sau de nisip. Este o activitate care se poate dovedi extrem de creativă. Copiii trebuie să găsească pe plajă lucruri pe care să le folosească pe post de nas, ochi, nasturi etc. Se pot utiliza, scoici, pietre, alge, melci și orice poate deveni util.

Îngerașii pe de pe zăpadă se pot face cu ușurință și pe nisip și e încă și mai distractiv pentru cei mici, cu tot nisipul care se va lipi de ei. La urma-urmei, încă o baie în mare va rezolva și această problemă.

🙂

Articole recomandate
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Cu adevărat important

2 Minute
Doi prieteni din copilărie s-au reîntâlnit, după mai mulți ani în care nu se mai văzuseră. Unul dintre ei trăia…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Floarea roșie

2 Minute
Într-o zi, un baietel s-a dus la scoala. Baietelul era mic, iar scoala era mare. Dar când baietelul a vazut…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi

2 Minute
Se spune că într-o zi, doi îngeri care călătoreau împreună s-au oprit la casa unor oameni bogați, să ceară găzduire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *