Sănătate prin sport

Sănătate în aer liber

Nu puține sunt studiile care dezvăluie că timpul petrecut în natură poate reduce stresul și, implicit, avea efecte benefice și asupra corpului. Ceea ce vezi, auzi, experimentezi influențează nu numai starea de spirit, ci și modul în care funcționează sistemele nervos, endocrin și imunitar. Indiferent de stilul tău de viață, conștientizează importanța timpului petrecut în natură și fă-ți timp pentru a-l integra în viața ta de zi cu zi.

Mișcare în aer liber

Obezitatea sau supraponderalitatea reprezintă un risc grav pentru sănătatea publică din întreaga lume. Pe lângă o dietă sănătoasă, exercițiile fizice sunt esențiale pentru combaterea multitudinii de probleme de sănătate care pot rezulta din excesul de greutate. Studille demonstrează că accesul la parcuri a determinat creșterea nivelului de activitate fizică și îmbunătățirea rezultatelor de sănătate. Totuși, chiar dacă nu ai un parc în apropiere, nu neglija activitatea fizică. Poți face sport în aer liber și într-o zonă special amenajată din apropierea locuinței tale.

Natura și sănătatea psihică

Dacă simți o conexiune cu natura, nu ești singurul. Acest fenomen, cunoscut sub denumirea de biofilie, constă în predispoziția oamenilor la afinitatea pentru natură. Când vine vorba de sănătaea psihică, există diverse studii care evidențiază beneficiile naturii pentru recuperare. Există, de asemenea, cercetări care susțin ideea că spațiile verzi pot fi benefice pentru a ajuta la combaterea depresiei și tulburărilor de atenție.

Natura și sănătatea socială

Sănătatea socială implică existența unor relații semnificative cu cei din jurul nostru. Totuși, tehnologia din ziua de astăzi oferă atât de multe oportunități încât este alimentată o îndepărtare de activitatea socială. Cercetările arată că persoanele fără acces la spațiile verzi au sentimente de singurătate și percep o lipsă de sprijin social. Este indicat să petreci cât mai mult timp în parcuri și spații verzi, pentru că acestea merg mână în mână cu activitățile comunitare care încurajează interacțiunea socială.

Articole recomandate
LIFE STYLESănătate prin sport

Înotul. Beneficiile înotului.

4 Minute
Indiferent de nivelul de pregătire fizică, toată lumea poate beneficia de efectele pozitive ale înotului asupra corpului și minții. Înotul…
Reumatologie și OrtopedieSănătate prin sport

Durerile musculare: Cauze și simptome

2 Minute
Rolul în organism al sistemului muscular este bine definit. Practic, toate activitățile pe care le întreprindem în viața de zi…
LIFE STYLEReumatologie și OrtopedieSănătate prin sport

Cum să ai grijă de articulații când faci sport

4 Minute
Impactul mișcării asupra corpului se resimte cel mai mult în articulații. Află ce poți face ca să nu te alegi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *