ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Flavanolii reduc tensiunea arterială

 

Un aport ridicat de flavanoli dietetici, compuși găsiți în alimentele pe bază de plante, este asociat cu reducerea tensiunii arteriale sistolice și diastolice, arată noi cercetări.

Flavanolii fac parte din familia flavonoidelor și se găsesc cel mai frecvent în ceai, cacao, struguri, mere, fructe de pădure, verdețuri și vin roșu.

Flavan-3-olii (flavanoli) sunt o clasă majoră de bioactivi dietetici.

 

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41598-020-74863-7

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul AstraZeneca - eficient și împotriva tulpinii braziliene

1 Minute
Datele preliminare dintr-un studiu efectuat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este eficient împotriva…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Sâmbătă a fost vaccinat primul român cu vârsta sub 18 ani

1 Minute
Prima persoană din România cu vârsta sub 18 ani care a primit vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer este un adolescent…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a emis recomandările pentru administrarea anticorpilor monoclonali

1 Minute
Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA și-a finalizat analiza privind utilizarea anticorpilor monoclonali bamlanivimab și etesevimab pentru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *