ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Flavanolii reduc tensiunea arterială

 

Un aport ridicat de flavanoli dietetici, compuși găsiți în alimentele pe bază de plante, este asociat cu reducerea tensiunii arteriale sistolice și diastolice, arată noi cercetări.

Flavanolii fac parte din familia flavonoidelor și se găsesc cel mai frecvent în ceai, cacao, struguri, mere, fructe de pădure, verdețuri și vin roșu.

Flavan-3-olii (flavanoli) sunt o clasă majoră de bioactivi dietetici.

 

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41598-020-74863-7

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.