Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Peste 70 000 de virusuri necunoscute până acum, identificate în intestinul uman

Oamenii de știință au identificat peste 70 000 de virusuri necunoscute anterior, care trăiesc în intestinul uman și infectează bacteriile care alcătuiesc flora intestinală – dar impactul acestora asupra corpului nostru este încă un mister.

Microbiomul intestinal, sau comunitatea de microbi pe care îi găzduim în sistemul nostru digestiv, joacă un rol important în digestia alimentelor și reglarea sistemului imunitar. Dar multe studii au legat, de asemenea, dezechilibrele la nivelul microbiomului intestinal de diverse afecțiuni, inclusiv boli hepatice, obezitate și alergii.

Cu toate acestea, se știe încă prea puțin despre microbiom. Deși microbiomul include o varietate de microorganisme – inclusiv bacterii și virusuri – studiile anterioare s-au concentrat în principal pe bacteriile intestinale, deoarece acestea sunt mai ușor de detectat.

Într-un nou studiu, un grup de cercetători au folosit o metodă numită metagenomică pentru a identifica virusurile. Această metodă implică analizarea întregului material genetic dintr-o comunitate de microbi și apoi cartografierea secvențelor individuale găsite la anumite specii. Specialiștii au analizat peste 28 000 de probe de microbiom intestinal, prelevate de la oameni din 28 de țări.

Acest proces a descoperit genomuri complete pentru peste 140 000 de specii de virusuri care trăiesc în intestinul uman, dintre care jumătate au fost identificate pentru prima oară (o singură persoană, totuși, transportă doar o parte din toate aceste specii).

Deși multe tipuri de virusuri trăiesc în intestin, cercetătorii s-au concentrat asupra virusurilor care pot infecta bacteriile, numite pe scurt „bacteriofage”.

Sursa: https://www.livescience.com/thousands-unknown-human-gut-viruses-discovered.html

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *