PsihiatrieŞTIRI MEDICALE

Sucul natural de portocale ar putea reduce inflamațiile și stresul oxidativ

Un nou studiu despre portocale evidențiază faptul că sucul extras din aceste fructe ar putea avea efecte beneficie asupra sănătății. Oamenii de știință susțin că sucul natural de portocale poate avea proprietăți antiinflamatorii și poate reduce stresul oxidativ al celulelor.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință din cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, SUA, și a evidențiat efectele benefice pe care hesperidina, o substanță chimică din compoziția sucului natural de portocale, le poate avea asupra organismului. Datele cercetătorilor arată că hesperidina poate influența și reduce markerii inflamatori și stresul oxidativ al celulelor. Markerii inflamatori sunt responsabili și de apariția unor boli cronice precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. „Cu toții știm că sucul de portocale, natural, conține numeroși nutrienți care pot avea capacitatea de a reduce inflamația și stresul oxidativ.

Este un început promițător în activitatea noastră și pentru a avea concluzii clare trebuie să continuăm munca de cercetare“, a precizat Gail Rampersaud, dietetician în cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, citat de news-medical.net. Astfel de cercetări sunt benefice pentru a identifica viitoare metode de tratament al bolilor cronice. Departamentul pentru Citrice al statului Florida este o instituție guvernamentală al cărei rol este de a promova și a testa calitatea citricelor.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *