PsihiatrieŞTIRI MEDICALE

Sucul natural de portocale ar putea reduce inflamațiile și stresul oxidativ

Un nou studiu despre portocale evidențiază faptul că sucul extras din aceste fructe ar putea avea efecte beneficie asupra sănătății. Oamenii de știință susțin că sucul natural de portocale poate avea proprietăți antiinflamatorii și poate reduce stresul oxidativ al celulelor.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință din cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, SUA, și a evidențiat efectele benefice pe care hesperidina, o substanță chimică din compoziția sucului natural de portocale, le poate avea asupra organismului. Datele cercetătorilor arată că hesperidina poate influența și reduce markerii inflamatori și stresul oxidativ al celulelor. Markerii inflamatori sunt responsabili și de apariția unor boli cronice precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. „Cu toții știm că sucul de portocale, natural, conține numeroși nutrienți care pot avea capacitatea de a reduce inflamația și stresul oxidativ.

Este un început promițător în activitatea noastră și pentru a avea concluzii clare trebuie să continuăm munca de cercetare“, a precizat Gail Rampersaud, dietetician în cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, citat de news-medical.net. Astfel de cercetări sunt benefice pentru a identifica viitoare metode de tratament al bolilor cronice. Departamentul pentru Citrice al statului Florida este o instituție guvernamentală al cărei rol este de a promova și a testa calitatea citricelor.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cancerul de sân: Majoritatea femeilor nu conștientizează sau subestimează factorii de risc ce duc la apariția bolii

2 Minute
Cancerul de sân este cel mai frecvent diagnosticat cancer la nivel global și, potrivit cercetătorilor de la Agenția Internațională pentru…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Persoanele care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere o pot face și în farmacii

2 Minute
Vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program…
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Recomandări ale Ministerului Sănătății în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică din cauza gripei

2 Minute
Primele două decese au fost înregistrate din cauza gripei, între care o femeie de 25 de ani care nu avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *