PsihiatrieŞTIRI MEDICALE

Sucul natural de portocale ar putea reduce inflamațiile și stresul oxidativ

Un nou studiu despre portocale evidențiază faptul că sucul extras din aceste fructe ar putea avea efecte beneficie asupra sănătății. Oamenii de știință susțin că sucul natural de portocale poate avea proprietăți antiinflamatorii și poate reduce stresul oxidativ al celulelor.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință din cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, SUA, și a evidențiat efectele benefice pe care hesperidina, o substanță chimică din compoziția sucului natural de portocale, le poate avea asupra organismului. Datele cercetătorilor arată că hesperidina poate influența și reduce markerii inflamatori și stresul oxidativ al celulelor. Markerii inflamatori sunt responsabili și de apariția unor boli cronice precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. „Cu toții știm că sucul de portocale, natural, conține numeroși nutrienți care pot avea capacitatea de a reduce inflamația și stresul oxidativ.

Este un început promițător în activitatea noastră și pentru a avea concluzii clare trebuie să continuăm munca de cercetare“, a precizat Gail Rampersaud, dietetician în cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, citat de news-medical.net. Astfel de cercetări sunt benefice pentru a identifica viitoare metode de tratament al bolilor cronice. Departamentul pentru Citrice al statului Florida este o instituție guvernamentală al cărei rol este de a promova și a testa calitatea citricelor.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.