Un nou studiu despre portocale evidențiază faptul că sucul extras din aceste fructe ar putea avea efecte beneficie asupra sănătății. Oamenii de știință susțin că sucul natural de portocale poate avea proprietăți antiinflamatorii și poate reduce stresul oxidativ al celulelor.
Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință din cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, SUA, și a evidențiat efectele benefice pe care hesperidina, o substanță chimică din compoziția sucului natural de portocale, le poate avea asupra organismului. Datele cercetătorilor arată că hesperidina poate influența și reduce markerii inflamatori și stresul oxidativ al celulelor. Markerii inflamatori sunt responsabili și de apariția unor boli cronice precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. „Cu toții știm că sucul de portocale, natural, conține numeroși nutrienți care pot avea capacitatea de a reduce inflamația și stresul oxidativ.
Este un început promițător în activitatea noastră și pentru a avea concluzii clare trebuie să continuăm munca de cercetare“, a precizat Gail Rampersaud, dietetician în cadrul Departamentului pentru Citrice al statului Florida, citat de news-medical.net. Astfel de cercetări sunt benefice pentru a identifica viitoare metode de tratament al bolilor cronice. Departamentul pentru Citrice al statului Florida este o instituție guvernamentală al cărei rol este de a promova și a testa calitatea citricelor.