ŞTIRI MEDICALE

Un medic oftalmolog a extras 23 de lentile de contact din ochiul unei paciente care a uitat să le scoată

  • Un medic oftalmolog din California a extras din ochiul unei paciente 23 de lentile de contact.
  • Femeia își pusese câte o lentilă, timp de 23 de zile, fără să îndepărteze vreuna din cele vechi și a mers la medic acuzând dureri și vedere încețoșată.
  • „În aproape 20 de ani de practică nu am mai văzut așa ceva niciodată”, a declarat oftalmologul pentru publicația Insider.

Un medic oftalmolog din California a dezvăluit că a extras 23 de lentile de contact din ochiul unei paciente care ar fi uitat să și le scoată la timp. Potrivit doctorului Katerina Kurteeva, femeia și-a pus zilnic, timp de 23 de zile, câte o lentilă nouă. 

Pacienta și-a pus câte o lentilă de contact nouă în fiecare zi, timp de 23 de zile, dar nu le-a scos niciodată pe celelalte.

„Cineva „a uitat” să-și scoată lentilele de contact noaptea și a continuat să-și pună câte una nouă în fiecare dimineață”, a scris medicul în mediul online, pe pagina de Instagram California Eye Associates, alături de câteva imagini.

Pacienta a ajuns la cabinetul medical cu dureri la ochi

Katerina Kurteeva a precizat că pacienta a ajuns la cabinetul său acuzând durere la ochi și vedere încețoșată.

„M-am gândit la ce ar putea fi: o bucată de lentilă de contact spartă, o zgârietură pe cornee, o infecție, o genă sau resturi de machiaj. Dar când am început examinarea și i-am cerut să se uite în jos, am putut vedea marginile câtorva lentile lipite una de alta. Străgându-le, am sesizat că sunt mult mai multe”, a povestit medicul pentru Insider.

„I-am cerut pacientei să se uite din nou în jos și am putut observa o pată uriașă, violet-închis, de lentile de contact lipite de ochiul ei. Am dezlipit lentilele una câte una, numărând până la 23. L-am rugat pe asistentul meu să filmeze intervenția”, a continuat oftalmologul.

„În aproape 20 de ani de practică nu am mai văzut așa ceva. Nici pacientei nu i-a venit să creadă și a întrebat dacă sunt sigură de acel număr”.

Dr. Kurteeva a transmis că pacientei sale i-au fost administrate tratamente sub formă de picături și se simte „deja mai bine”.

Sursa: insider.com/ independent.co.uk

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *