ŞTIRI MEDICALE

Un medic oftalmolog a extras 23 de lentile de contact din ochiul unei paciente care a uitat să le scoată

  • Un medic oftalmolog din California a extras din ochiul unei paciente 23 de lentile de contact.
  • Femeia își pusese câte o lentilă, timp de 23 de zile, fără să îndepărteze vreuna din cele vechi și a mers la medic acuzând dureri și vedere încețoșată.
  • „În aproape 20 de ani de practică nu am mai văzut așa ceva niciodată”, a declarat oftalmologul pentru publicația Insider.

Un medic oftalmolog din California a dezvăluit că a extras 23 de lentile de contact din ochiul unei paciente care ar fi uitat să și le scoată la timp. Potrivit doctorului Katerina Kurteeva, femeia și-a pus zilnic, timp de 23 de zile, câte o lentilă nouă. 

Pacienta și-a pus câte o lentilă de contact nouă în fiecare zi, timp de 23 de zile, dar nu le-a scos niciodată pe celelalte.

„Cineva „a uitat” să-și scoată lentilele de contact noaptea și a continuat să-și pună câte una nouă în fiecare dimineață”, a scris medicul în mediul online, pe pagina de Instagram California Eye Associates, alături de câteva imagini.

Pacienta a ajuns la cabinetul medical cu dureri la ochi

Katerina Kurteeva a precizat că pacienta a ajuns la cabinetul său acuzând durere la ochi și vedere încețoșată.

„M-am gândit la ce ar putea fi: o bucată de lentilă de contact spartă, o zgârietură pe cornee, o infecție, o genă sau resturi de machiaj. Dar când am început examinarea și i-am cerut să se uite în jos, am putut vedea marginile câtorva lentile lipite una de alta. Străgându-le, am sesizat că sunt mult mai multe”, a povestit medicul pentru Insider.

„I-am cerut pacientei să se uite din nou în jos și am putut observa o pată uriașă, violet-închis, de lentile de contact lipite de ochiul ei. Am dezlipit lentilele una câte una, numărând până la 23. L-am rugat pe asistentul meu să filmeze intervenția”, a continuat oftalmologul.

„În aproape 20 de ani de practică nu am mai văzut așa ceva. Nici pacientei nu i-a venit să creadă și a întrebat dacă sunt sigură de acel număr”.

Dr. Kurteeva a transmis că pacientei sale i-au fost administrate tratamente sub formă de picături și se simte „deja mai bine”.

Sursa: insider.com/ independent.co.uk

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *