ŞTIRI MEDICALE

Un medic oftalmolog a extras 23 de lentile de contact din ochiul unei paciente care a uitat să le scoată

  • Un medic oftalmolog din California a extras din ochiul unei paciente 23 de lentile de contact.
  • Femeia își pusese câte o lentilă, timp de 23 de zile, fără să îndepărteze vreuna din cele vechi și a mers la medic acuzând dureri și vedere încețoșată.
  • „În aproape 20 de ani de practică nu am mai văzut așa ceva niciodată”, a declarat oftalmologul pentru publicația Insider.

Un medic oftalmolog din California a dezvăluit că a extras 23 de lentile de contact din ochiul unei paciente care ar fi uitat să și le scoată la timp. Potrivit doctorului Katerina Kurteeva, femeia și-a pus zilnic, timp de 23 de zile, câte o lentilă nouă. 

Pacienta și-a pus câte o lentilă de contact nouă în fiecare zi, timp de 23 de zile, dar nu le-a scos niciodată pe celelalte.

„Cineva „a uitat” să-și scoată lentilele de contact noaptea și a continuat să-și pună câte una nouă în fiecare dimineață”, a scris medicul în mediul online, pe pagina de Instagram California Eye Associates, alături de câteva imagini.

Pacienta a ajuns la cabinetul medical cu dureri la ochi

Katerina Kurteeva a precizat că pacienta a ajuns la cabinetul său acuzând durere la ochi și vedere încețoșată.

„M-am gândit la ce ar putea fi: o bucată de lentilă de contact spartă, o zgârietură pe cornee, o infecție, o genă sau resturi de machiaj. Dar când am început examinarea și i-am cerut să se uite în jos, am putut vedea marginile câtorva lentile lipite una de alta. Străgându-le, am sesizat că sunt mult mai multe”, a povestit medicul pentru Insider.

„I-am cerut pacientei să se uite din nou în jos și am putut observa o pată uriașă, violet-închis, de lentile de contact lipite de ochiul ei. Am dezlipit lentilele una câte una, numărând până la 23. L-am rugat pe asistentul meu să filmeze intervenția”, a continuat oftalmologul.

„În aproape 20 de ani de practică nu am mai văzut așa ceva. Nici pacientei nu i-a venit să creadă și a întrebat dacă sunt sigură de acel număr”.

Dr. Kurteeva a transmis că pacientei sale i-au fost administrate tratamente sub formă de picături și se simte „deja mai bine”.

Sursa: insider.com/ independent.co.uk

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *