Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea unei forme de cancer de piele cauzat de radiațiile ultraviolete-B (UV-B) ale soarelui.

În timp ce aceste date au fost colectate din studii preclinice, autorul principal, prof. dr. Sujit Basu, spune că rezultatele preliminare la modelele animale sunt foarte promițătoare și demne de a fi investigate imediat în cadrul unor studii clinice de fază I la oameni.

Studiile anterioare au arătat că receptorii dopaminei joacă un rol în dezvoltarea tumorilor canceroase; cu toate acestea, rolul lor în leziunile precanceroase era necunoscut.

În acest nou studiu, cercetătorii raportează date care arată că neurotransmițătorul/neurohormonul dopamină, prin activarea receptorilor D2, poate opri dezvoltarea și progresia anumitor tipuri de leziuni scuamoase precanceroase ale pielii induse de UVB. Cercetătorii descriu, de asemenea, secvența moleculară a evenimentelor care duc la suprimarea cancerului.

Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210413114050.htm

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *