Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea unei forme de cancer de piele cauzat de radiațiile ultraviolete-B (UV-B) ale soarelui.

În timp ce aceste date au fost colectate din studii preclinice, autorul principal, prof. dr. Sujit Basu, spune că rezultatele preliminare la modelele animale sunt foarte promițătoare și demne de a fi investigate imediat în cadrul unor studii clinice de fază I la oameni.

Studiile anterioare au arătat că receptorii dopaminei joacă un rol în dezvoltarea tumorilor canceroase; cu toate acestea, rolul lor în leziunile precanceroase era necunoscut.

În acest nou studiu, cercetătorii raportează date care arată că neurotransmițătorul/neurohormonul dopamină, prin activarea receptorilor D2, poate opri dezvoltarea și progresia anumitor tipuri de leziuni scuamoase precanceroase ale pielii induse de UVB. Cercetătorii descriu, de asemenea, secvența moleculară a evenimentelor care duc la suprimarea cancerului.

Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210413114050.htm

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *