Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire în încercarea de a înțelege mai bine modul în care sistemele neuronale sunt capabile să proceseze și să stocheze informații.

Cercetătorii, inclusiv autorul principal, dr. Kyle Wedgwood de la Universitatea din Exeter, au făcut o descoperire semnificativă a modului în care o singură celulă poate stoca modele electrice, similare amintirilor.

Ei au comparat modelele matematice complexe cu experimentele din laborator pentru a determina diferiți parametri, precum timpul necesar procesării semnalelor neuronale și cât de sensibilă este o celulă la semnale externe.

Echipa de cercetare a descoperit că un singur neuron este capabil să aleagă între diferite tipare, în funcție de caracteristicile fiecărui stimul.

Cercetarea oferă un nou pas către dezvoltarea unei mai bune înțelegeri a modului în care informațiile sunt codificate și stocate în creier, ceea ce ar putea deschide o nouă cale către explicarea cauzelor și determinarea tratamentelor unor afecțiuni precum demența.

Sursa: https://neurosciencenews.com/neuron-information-processing

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *