Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire în încercarea de a înțelege mai bine modul în care sistemele neuronale sunt capabile să proceseze și să stocheze informații.

Cercetătorii, inclusiv autorul principal, dr. Kyle Wedgwood de la Universitatea din Exeter, au făcut o descoperire semnificativă a modului în care o singură celulă poate stoca modele electrice, similare amintirilor.

Ei au comparat modelele matematice complexe cu experimentele din laborator pentru a determina diferiți parametri, precum timpul necesar procesării semnalelor neuronale și cât de sensibilă este o celulă la semnale externe.

Echipa de cercetare a descoperit că un singur neuron este capabil să aleagă între diferite tipare, în funcție de caracteristicile fiecărui stimul.

Cercetarea oferă un nou pas către dezvoltarea unei mai bune înțelegeri a modului în care informațiile sunt codificate și stocate în creier, ceea ce ar putea deschide o nouă cale către explicarea cauzelor și determinarea tratamentelor unor afecțiuni precum demența.

Sursa: https://neurosciencenews.com/neuron-information-processing

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *