CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Janssen ar putea fi aprobat în UE înainte de jumătatea lunii martie

Agenția Europeană a Medicamentului a primit ieri solicitarea de aprobare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Janssen-Cilag International N.V.

După analizarea tuturor rezultatelor studiilor clinice, autoritatea europeană de reglementare ar urma să facă o recomandare cel mai târziu la jumătatea lunii martie.

Astfel, vaccinul dezvoltat de Janssen ar putea deveni al patrulea aprobat în UE și primul care se administrează într-o singură doză.

Vaccinul dezvoltat de divizia Janssen a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson se bazează pe o tehnologie similară celei folosite de AstraZeneca/Universitatea Oxford, pe bază de vector viral.

Agenția Europeană a Medicamentului a început procedura de evaluare continuă a acestui vaccin în data de 1 decembrie 2020.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-receives-application-conditional-marketing-authorisation-covid-19-vaccine-janssen

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.