CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Janssen ar putea fi aprobat în UE înainte de jumătatea lunii martie

Agenția Europeană a Medicamentului a primit ieri solicitarea de aprobare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Janssen-Cilag International N.V.

După analizarea tuturor rezultatelor studiilor clinice, autoritatea europeană de reglementare ar urma să facă o recomandare cel mai târziu la jumătatea lunii martie.

Astfel, vaccinul dezvoltat de Janssen ar putea deveni al patrulea aprobat în UE și primul care se administrează într-o singură doză.

Vaccinul dezvoltat de divizia Janssen a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson se bazează pe o tehnologie similară celei folosite de AstraZeneca/Universitatea Oxford, pe bază de vector viral.

Agenția Europeană a Medicamentului a început procedura de evaluare continuă a acestui vaccin în data de 1 decembrie 2020.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-receives-application-conditional-marketing-authorisation-covid-19-vaccine-janssen

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *