Uncategorized

Variola Maimuței: primul deces în SUA

Luni, 12 septembrie 2022, Departamentul de Sănătate Publică din Los Angeles a anunțat primul deces din cauza variolei maimuței. Pacientul avea un sistem imunitar foarte slăbit, iar CDC (Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor) a confirmat că decesul s-a datorat infecției cu variola maimuței. 

Rezidentul era grav imunocompromis și fusese spitalizat„, se arată în comunicatul departamentului de sănătate. În general, persoanele imunocompromise se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta infecții severe cu variola maimuței decât publicul larg, la fel ca și copiii mai mici de 8 ani, persoanele cu antecedente de eczeme și persoanele însărcinate sau care alăptează, a relatat anterior Live Science.

Persoanele grav imunocompromise care suspectează că au variola maimuței sunt încurajate să solicite asistență medicală și tratament din timp și să rămână sub îngrijirea unui furnizor pe durata bolii lor„.

Moartea pacientului din Los Angeles marchează primul deces confirmat în SUA din cauza variolei maimuței, din timpul epidemiei în curs.

Variola maimuței situația globală

Până în prezent, au fost raportate aproape 58.000 de cazuri de variola maimuței în întreaga lume, iar aproximativ 57.500 dintre aceste cazuri au avut loc în locații în care boala nu s-a mai răspândit până acum, potrivit CDC. Numai în SUA au fost raportate aproape 22.000 de cazuri, dintre care 4.300 în California, a raportat agenția.

Cel puțin 18 persoane au murit din cauza variolei maimuței, la nivel global: 8 în zone în care variola maimuței nu circulă în mod obișnuit și 10 în locuri în care circulă de obicei.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii cliniceUncategorized

Studiu: Persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un risc mai mare de AVC înainte de 60 de ani

2 Minute
Persoanele cu una dintre grupele de sânge de tip A pot avea un risc mai ridicat de a suferi un…
Uncategorized

Echinaceea: proprietăți și beneficii asupra sănătății

2 Minute
Echinaceea este una dintre cele mai populare plante medicinale din întreaga lume. A fost folosită din vremuri străvechi pentru tratarea…
Uncategorized

Există un mod mai ușor de a administra insulina, dar nu a fost testat încă pe oameni

3 Minute
La scurt timp după ce insulina a fost descoperită în 1922, cercetătorii au încercat și au eșuat în încercarea de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *