ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

  • Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi, baconul sau margarina.
  • Medicul a numit și câteva alternative, cum ar fi floricele de porumb în locul chipsurilor sau fructele în locul dulciurilor procesate și susține că uneori se bucură cu moderație și de mâncăruri mai puțin sănătoase, precum slănina.
  • Cercetările sugerează că alimentele procesate cresc riscul de boli grave, cum sunt bolile de inimă.

Nu este realist să încerci să urmezi o dietă „perfectă” tot timpul – dar alegerile inteligente te pot ajuta să-ți menții inima sănătoasă, fără a elimina gustările care îți plac, spune Dr. Harmony Reynolds, cardiolog la NYU Langone, unul dintre cele mai importante centre medicale academice din SUA. Medicul a precizat într-un clip pentru Everyday Health că evită alimente precum deserturile procesate sau chipsurile de cartofi.

Reynolds a declarat pentru Insider că poate fi dificil să dai sfaturi alimentare în calitate de medic, deoarece cercetarea nutrițională de multe ori nu oferă răspunsuri clare cu privire la modul în care alimentele pot influența sănătatea.

„Avem nevoie de o știință a nutriției mult mai corect condusă. O mulțime de recomandări pe care le facem se bazează pe dovezi limitate, ceea ce lasă pacienților impresia că ne răzgândim des”, a spus ea.

Reynolds a mai precizat că, pe baza dovezilor disponibile, ea alege să evite anumite alimente sau le consumă cu moderație.

Margarina și uleiul de cocos sunt asociate cu boli cardiovasculare

Medicul a declarat că evită margarina și uleiul vegetal, deoarece studiile observaționale au sugerat că un consum al acestora este asociat cu bolile cardiovasculare, deși nu este clar de ce, deoarece acestea nu par să crească factori de risc, precum colesterolul.

Uleiul de cocos este, de asemenea, îngrijorător, deoarece este compus din grăsimi saturate, legate de riscurile pentru sănătatea inimii.

„Vedeam tot mai mulți pacienți al căror colesterol LDL era crescut pentru că aveau în alimentație produse care conțin ulei de cocos”, a explicat dr. Reynolds.

Untul poate fi chiar o alternativă mai bună atunci când este folosit cu moderație. Dar uleiul de măsline este cea mai sănătoasă alegere, sugerează cercetările.

„Oamenii ar trebui să gătească cu ulei de măsline oriunde este posibil și, dacă folosesc alte grăsimi, să le folosească cât mai puțin posibil”, a spus Reynolds.

Chipsurile de cartofi sunt dificil de consumat cu moderație

Dr. Reynolds a precizat că nu mănâncă chipsuri de cartofi și nici nu le ține acasă pentru că este foarte greu să le mănânci cu moderație.

„Mă cunosc și știu că, deși am cele mai bune intenții, dacă deschid o pungă de chipsuri e dificil să iau doar două-trei. Nu funcționează așa”, a mai spus ea.

Potrivit declarațiilor sale, floricelele de porumb pot fi o alternativă mai sănătoasă. Sau, bineînțeles, legume proaspete, dacă ai poftă de o gustare crocantă.

Același lucru se întâmplă și cu deserturile procesate, cum sunt batoanele de ciocolată. Mâncate doar ocazional și în cantități mici nu pun probleme sănătății. Sfatul ei este să evitați „stocurile” și să cumpărai ocazional un singur baton de ciocolată.

Dovezi ample sugerează că și carnea procesată este strâns legată de riscul de a dezvolta boli grave, cum ar fi cancerul și bolile de inimă, motive convingătoare pentru a o limita în dieta, potrivit dr. Reynolds.

„Schimbați deserturile procesate cu ciocolata neagră”

Ultimele alimente de care încearcă să se ferească medicul din SUA sunt deserturile procesate, cum ar fi prăjiturile și gogoșile ambalate, deoarece sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, ceea ce implică riscuri mari de a dezbolta diabet și alte boli de inimă.

Fructele, iaurtul, ciocolata neagră și nucile ar putea fi dulciuri mai sănătoase. Dar, din nou, moderația și conștientizarea sunt cheia pentru a vă bucura de mâncare, minimizând în același timp potențialele riscuri pentru sănătate.

Sursa: Insider

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

OMS avertizează: Folosirea îndulcitorilor pentru a slăbi reprezintă un pericol pentru sănătate

2 Minute
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea îndulcitorilor fără zahăr (NSS) pentru pierderea…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de broccoli poate reduce alergiile cutanate, arată un studiu realizat în Franța

2 Minute
Consumul de broccoli sau varză ar limita severitatea alergiilor pielii, arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate…
ŞTIRI MEDICALE

INSP: 30% din afecţiunile diareice şi 20% din infecţiile respiratorii pot fi prevenite prin igienizarea consecventă a mâinilor

1 Minute
Măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor, inclusiv igiena mâinilor, previn 70% din infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM), contribuind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *