Pancreasul este situat în cavitatea abdominală, între duoden și splină, și este singurul organ din corp care are atât funcție…
Colonul iritabil – cauze, simptome și tratament
Sindromul de colon iritabil reprezintă o problemă de sănătate care apare la nivelul intestinului gros, fiind caracterizată de crampe, balonări…
Provocări actuale pentru bolnavii de diabet
În contextual pandemiei de coronavirus, categoria diabeticilor este considerată de specialiști drept una dintre cele mai expuse la complicații grave…
Spasmofilia
Spasmofilia este un sindrom caracterizat prin reacția anormală a mușchilor, spasme și contracții musculare, în urma cărora intervine hiperventilația. În…
Intoleranța la lactoză
Intoleranța alimentară apare atunci când organismul este incapabil să digere corect un aliment. De obicei, se manifestă atunci când organismul…
Al 2- lea episod din seria Proprietățile Medicinale ale Mierii de Albine îl alocăm subiectului mierii de albine în diabet….
Bolile lizozomale
În anul 1881 a fost descrisă pentru prima dată una dintre bolile lizozomale, numită Tay – Sachs. În anul următor,…
Alimente care reduc colesterolul
Organismul uman este astfel „programat” încât să poată procesa toate alimentele provenite atât din surse vegetale, cât și animale. Totuși,…
Nutriția pacientului supraponderal
Nutriția se definește ca totalitatea proceselor fiziologice prin care organismele își procură hrană (nutrienții) necesară creșterii, dezvoltării, obținerii energiei pentru…
În cazul pacienților cu diabet zaharat de tip 2, nivelurile de cortizol (considerat hormon de stres) au avut tendința de…